Marcel Ciolacu anunţă toleranţă zero pentru „păcănele”. începe marea curâţenie!

Marcel Ciolacu anunţă toleranţă zero pentru „păcănele”. începe marea curâţenie!

Legea prin care este interzisă funcţionarea sălilor de jocuri de noroc în localităţile mici cu mai puţin de 15.000 de locuitori, a intrat în vigoare la 29 aprilie şi a început să fie aplicată, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Adoptarea „legii păcănelelor” face parte dintre angajamentele PSD de a proteja românii de efectele dăunătoare ale jocurilor de noroc, prin reglementarea strictă a acestei industrii. Atât prin modificarea legislaţiei, cât şi prin creşterea amenzilor, social-democraţii promit că legea va fi aplicată fără întârziere, iar cei care nu o respectă îşi vor pierde licenţele.

28.000 de firme de păcănele îşi vor închide uşile până la finalul acestui an

Potrivit Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN), au fost deja constituite echipe mixte care vor merge în control pentru a vedea dacă se respectă legea. Firmele care s-au autorizat treptat nu vor mai putea opera în unităţile administrativ teritoriale sub 15.000 de locuitori, acestea fiind obligate să închidă activitatea sau să se relocheze, conform prevederilor legale.

Confirm ONJN, vor fi închise în următoarele două luni cel puţin 4.000 - 5.000 de firme, iar până la finalul anului numărul acestora va ajunge la 28.000 de operatori de jocuri de noroc în oraşele şi comunele care au mai puţin de 15.000 de locuitori. Acest lucru înseamnă că este posibil să dispară de pe piaţă în jur de o treime dintre firmele care asigură jocuri de noroc.

PSD scoate jocurile de noroc din peste 90% din localităţile din România

Supranumită „Legea păcănelelor”, reglementarea interzice prestarea, în mod direct sau indirect, a activităţilor de jocuri de noroc (inclusiv cele de tip slot-machine) în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori. Practic, în peste 90% din localităţile din România, aceste aparate vor dispărea.

Conform noilor reglementări, este obligatorie crearea şi menţinerea la zi a unui registru public de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) cu toţi operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc. Acesta va fi accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore.

Social-democraţii au declarat, prin Premierul Marcel Ciolacu, că vor face reguli stricte şi pentru restul de 10% din localităţi, într-un efect de a preveni efectele nocive ale dependenţei de jocurile de noroc.

„Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori. Toţi cei care nu-şi mută urgent apăratele rămân fără licenţă conform unui anunţ transmis deja de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Nu va exista nicio întârziere. Vrem să curăţăm rapid de păcănele 90% din localităţile ţării. Urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a reiterat Marcel Ciolacu.

Nerespectarea legii se pedepseşte cu amenzi de la 100.000 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravenţională şi chiar anularea licenţei de activitate, chiar şi în alte locaţii unde activează firma.

Legea reduce, de asemenea, dimensiunile permise pentru reclamele stradale la jocuri de noroc.


 

Afla mai multe despreciolacupacanele
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt