Conductă care deversează apă poluată direct în Lacul Morii, descoperită de şeful Gărzii de Mediu. „Tind să cred că sunt ape menajere de la construcţiile din proximitate“ – Focus Prima TV

Conductă care deversează apă poluată direct în Lacul Morii, descoperită de şeful Gărzii de Mediu. „Tind să cred că sunt ape menajere de la construcţiile din proximitate“

Adevarul

„Vom afla luni de ce conducta deversează în Lacul Morii ape care normal trebuiau să ajungă la o staţie de epurare”, a scris pe Facebook noul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a publicat şi două înregistrări video.

Berceanu a luat mostre pentru a fi analizate în laborator, dar  acestea vor fi analizate abia luni, pentru că „laboratorul mobil al Apelor Române nu lucrează în weekend”. Conducta a fost sigilată în urmă cu câteva zile de către autorităţi, însă sâmbătă după-amiaza aceasta fusese deblocată.  

„Mirosul e puternic, la fel ca şi poluarea şi tind să cred că sunt ape menajere de la construcţiile din proximitate, racordate ilegal la o conducta de ape pluviale aparţînând Comunei Chiajna. Am luat o mostră pentru laborator, urmând că în săptămâna viitoare să aflăm şi conţinutul care ne umple aerul şi ne poluează răul Dâmboviţa. Vom afla şi poziţia Primăriei Chiajna şi cuantumul amenzii”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share