Condusă pe ultimul drum – Focus Prima TV

Condusă pe ultimul drum

Simona Stoica, femeia din Constanța care a căzut de la etajul șase încercând să scape de flăcări sub privirile neputincioase ale pompierilor, a fost înmormântată astăzi. Moartea ei a scos la iveală toate lipsurile din sistemul de intervenții de urgență. Mașini vechi, echipamente uzate și decizii discutabile. Acestea rămân în urma tragediei umane, plus o mulțime de semne de întrebare!

Etajul şase, un bloc din Constanța. O femeie încearcă să scape de flăcările care îi nimicesc apartamentul. Se refugiază în exteriorul blocului, dar cade în gol lângă soţul care le cerea disperat ajutor pompierilor. S-a stins o oră mai târziu la spital. Aşa a ieşit la iveală destinul dramatic al unei familii, dar şi bâlbele unui sistem care se dovedeşte de multe ori neputincios.

Astăzi la biserica din parcul Casei de Cultură au venit zeci de oameni: rude, prieteni și loclanici impresionați de drama care a avut loc în urmă cu 4 zile. Cea mai dezbătută temă în ultimele zile a fost sosirea cu mare întârziere a unei mașini cu scară telescopică de la o unitate aflată la 8 kilometri faţă de locul incendiului.

Probleme sunt vechi și cronice. Maşinile de intervenţie sunt reparate de pompieri pentru că nu primesc finanţări. La unele maşini nu funcţionează frâna. Nu se fac antrenamente. E un dezastru în sistem, despre care şefii nu au habar şi nici nu-i interesează ce se întâmplă pe teren. Toate aceste neajunsuri, din păcate se calculează în vieţi pierdute. Simona Stoica a plătit cu propria viață toate acestea.

Și Ministrul de Interne s-a arătat revoltat de cazul femeii din Constanța, care a murit după ce primii pompieri ajunși la fața ocului au venit fără pernă de salvare și fără scară telescopică. Corpul de control al Departamentului pentru Situații de Urgență a facut anchetă la Constanța, iar raportul investigatorilor e terifiant.

Dar cel mai grav e faptul că angajatii ISU au mintit că mașina cu scara telescopică a ajuns la locul incendiului la ora la care nici nu plecase din unitatea militară.

Polițiștii au deschis două dosare de cercetare penală în cazul tragediei de la Constanța. Una dintre anchete vizează uciderea din culpă și va stabili dacă pompierii care au ajuns la fața locului se fac vinovați de moartea femeii.


Total
0
Shares
Total
0
Share