Containere cu deşeuri inutilizabile, aduse în Portul Constanţa din Occident – Focus Prima TV

Containere cu deşeuri inutilizabile, aduse în Portul Constanţa din Occident

Politia de Frontiera

Containere pline cu deşeuri inutilizabile aduse din Occident au fost descoperite în Portul Constanţa, la verificările făcute de Garda de Coastă.

Două firme din România, una din Prahova, alta din Bucureşti, au adus deşeuri ilegal în ţară. Poliţia de Frontieră a anunţat că în urma unor activităţi informative desfăşurate de poliţiştii Gărzii de Coastă, au fost identificate două societăţi comerciale, una de pe raza judeţului Prahova, iar alta din municipiului Bucureşti, care efectuau activităţi de import ilegal de deşeuri în România.

Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile. Controlul a avut loc în 7 aprilie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au efectuat controlul fizic unui număr de cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea. 

Total
0
Shares
Total
0
Share