Controale ANSVSA la producătorii de furaje animale – 22 de afaceri închise

Controale ANSVSA la producătorii de furaje animale – 22 de afaceri închise

Conceptul Uniunii Europene “de la fermă la furculiţă” aplicat şi în ţara noastră implică verificarea fiecărei verigi a lanţului alimentar, de la hrana animalelor până la produsul final, care ajunge pe masa consumatorului.

Furajele pentru animale sunt o verigă esenţială a lanţului alimentar şi influenţează direct atât sănătatea şi bunăstarea animalelor, cât şi siguranţa alimentelor.

De aceea, monitorizarea, supravegherea şi controalele din domeniul hranei pentru animale se realizează de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în toate stadiile de producţie, procesare, depozitare, transport, distribuţie, comercializare şi utilizare a hranei pentru animale.

Contaminanţii furajelor pot fi de natură biologică, chimică sau fizică. Dintre aceştia menţionăm: microorganisme patogene, micotoxine, pesticide, metale grele, nitriţi, impurităţi botanice, radioactivitate etc

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt