Copaci pentru un Arad mai verde – Focus Prima TV

Copaci pentru un Arad mai verde

Mașinile sunt principala sursă de poluare , mai ales în orașe. La asta s-a găndit un service auto, care cu ajutorul unui ong și al voluntarilor a plantat peste 500 de copaci la marginea unui drum circulat din județul Arad. Inițiatorii proiectului și-au dorit astfel să ajute la îmbunătățirea echilibrului dintre poluarea maşinilor și cel al modului în care este afectată natura. Peste 100 de voluntari au dat o mână de ajutor pentru realizarea proiectului. La final, aceştia au avut parte de o surpriză.

Aproximativ 500 de puieți de stejar roșu și auriu au fost plantați la marginea drumului aflat la intrarea în comuna
Ghioroc, care duce în Podgoria Aradului și unde, vara există una dintre cele mai mari atracții turistice din vestul țării… plaja supranumită “litoralul vestului”, care atrage mii de oameni din tot vestul României și nu numai.
Campania care a pornit la inițiativa unui service auto din comuna Ghioroc, care vrea să ajute la lupta împotriva
poluării.

Forța de muncă a fost asigurată de voluntari organizați de ONG-uri, biserica și primăria din comuna Ghioroc.

La final, pe voluntari i-a așteptat o masă festivă în aer liber, după cum permite pandemia.
Copacii au fost plantați în zona care, speră autoritățile, va deveni Pădurea Centenar. La centenarul Marii Uniri de la 1918, în 2018, Primăria Ghioroc a plantat aici 1918 copaci, dar nu toți s-au prins, așa că viitoarea pădure a fost
completată astăzi cu noi copaci.

Pe fiecare copac plantat a fost lipit un biletețel care anunță că pomii au fost plantați de copii care roagă ca arborii să nu fie rupți. Organizatorii spun că vor să continue campania.

În România se taie anua aproape 40 de milioane de metri cubi de lemn. Astfel, suprafaţa împădurită a scăzut mult sub optimul ecologic, fiind vorba despre un procent de aproape 27% din suprafaţa ţării.

Total
0
Shares
Total
0
Share