Coreea de Nord a efectuat primul test de rachete din timpul administraţiei preşedintelui american Biden – Focus Prima TV

Coreea de Nord a efectuat primul test de rachete din timpul administraţiei preşedintelui american Biden

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete, la scurt timp după o vizită la Seul a doi miniştri americani – primele teste de acest fel de la instalarea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă – a afirmat marţi un responsabil american, citat de AFP.

“Avem cunoştinţă despre lansarea a două rachete”, a declarat responsabilul pentru AFP, sub acoperirea anonimatului. Media americane au raportat că este vorba despre rachete cu rază scurtă de acţiune.

Observatorii se aşteptau la un act de sfidare din partea Coreii de Nord de la instalarea noului preşedinte american în ianuarie.

Spre deosebire de majoritatea tirurilor anterioare, acestea nu au fost raportate imediat de Coreea de Sud, Japonia sau Statele Unite. Mai mulţi experţi au estimat pe Twitter că au fost probabil rachete de croazieră, un răspuns relativ moderat la manevrele militare comune pe care tocmai le-au efectuat Washingtonul şi Seulul.

Total
0
Shares
Total
0
Share