Creștinii celebrează azi Izvorul Tămăduirii – Focus Prima TV

Creștinii celebrează azi Izvorul Tămăduirii

Credincioșii din toată țara sărbătoresc astăzi, în prima Vineri după Paște, Izvorul Tămăduirii. Mii de oameni au mers deja să ia apă sfințită de la lăcașele de cult. La Biserica Greacă din Brăila, oamenii au format, încă de dimineață, cozi de câteva sute de metri, pentru a primi aghiasmă. Sub altarul acestei biserici se află un izvor a cărui apă ar avea puteri miraculoase.

Legenda spune ca inainte de ctitorirea bisericii grecești din Brăila, ce poarta hramul Buna Vestire, in vis ctitorilor li s-a aratat locul unde trebuie facut un lăcaș de cult pentru că acolo este un izvor tamaduitor. Biserica este ridicata in anii 1800 si pana acum izvorul a avut apa doar in preajma primei zile de vineri de dupa Paste, data la care traditional se sarbatoreste Izvorul tamaduirii, cel care ar fi aparut din lacrimile varsate de Maica Domnului in vinerea rastignirii Mantuitorului

Din cauza pandemiei, oamenilor nu li s-a mai permis să stea mult in zona, iar aghiasma din izvor a fost imbuteliata si distribuita inca de dimineata. Permanent jandamii au monitorizat perimetrul bisericii si le-au cerut oamenilor sa pastreze distanța.

Puterile vindecătoare ale izvorului de la Biserica Greacă au atras, ca în fiecare an, oameni din toate colturile țării.

Biserica Greaca se afla intr-un amplu proiect de reablitare cu fonduri europene si ar urma ca in cateva luni sa fe gata. Reconstructia se face pastrandu-se toate caracteristicile originale ale clădirii.

Și la Mănăstirea Ghighiu, de lângă Ploiești, a fost înghesuială mare la Izvorul Tămăduirii. Peste o mie de oameni din Prahova, dar și din alte județe, s-au înghesuit să ia apă sfințită de acolo.

Peste trei mii de sticle au fost distribuite credincioșilor, care au format cozi lungi în curtea mănăstirii, supravegheați de jandarmi.

Total
0
Shares
Total
0
Share