Crime de război în Kosovo: Primul proces se deschide în septembrie - Focus Prima TV

Crime de război în Kosovo: Primul proces se deschide în septembrie

Procesul unui fost comandant al gherilei de independenţă albaneze, acuzat de crime de război comise în Kosovo în timpul războiului de independenţă, se va deschide în septembrie în faţa unui tribunal special din Haga, a informat Curtea, notează AFP.

Salih Mustafa, un fost comandant al Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK), este primul judecat de tribunalul care l-a inculpat şi pe fostul preşedinte al Kosovo (2016-2020) Hashim Thaci.

Salih Mustafa este acuzat de detenţie arbitrară, tratament crud şi tortură în cazul a cel puţin şase civili într-un centru de detenţie în aprilie 1999, la Zllash, în Kosovo, precum şi de uciderea unui prizonier.

Ca membru al UCK, el a fost activ în timpul războiului în nordul Kosovo. Ulterior, a condus serviciile de informaţii ale Forţei de Securitate a Kosovo, o forţă uşor armată provenită din UCK atunci când aceasta din urmă a fost demilitarizată.

Procesul lui Salih Mustafa va începe la 15 septembrie, cu o luare de cuvânt a procurorului şi avocatului victimelor, a declarat tribunalul. Primii martori vor fi audiaţi cu începere de la 20 septembrie.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share