Criza de personal anulează zborurile - Focus Prima TV

Criza de personal anulează zborurile

Apetitul în creștere pe călătorii după perioada pandemică aduce haosul pe aeroporturi. În România, situația e paradoxală. Companiile aeriene au anulat zeci de rute din și spre țara noastra deși cererea de bilete e tot mai mare. De vină, spun specialiștii, ar fi lipsa personalului.

Românii care aveau programate vacanțe și zboruri cu Blue Air s-au trezit cu planurile date peste cap. Compania a anulat
20 de rute din și către România. Zborurile nu vor fi reluate până în octombrie. Rute precum București – Split, București -Suceava, Iași-Mykonos sau Iași-Roma au fost închise definitiv. Problemele din industria aviatică nu sunt exlusiv locale. Peste tot în Europa este haos. E o adevărată criză de personal în domeniu. Peste care se suprapune și un val de greve.

Sute de angajați ai aeroportului Charles de Gaulles au protestat recent. Pandemia a schimbat complet modul salariaților de a vedea muncă. Alte manifestații de amploare sunt anunțate la începutul lunii iulie.

Mulți angajați au demisonat sau au fost concediați în cei doi ani ai pandemiei. Acum, lipsa lor se va face intens resimțită.

La Bruxelles, pe 20 iunie, este anunțată o grevă a angajaților principalului transportator aerian de stat.

Și în Marea Britanie un sfert din zborurile programate au fost anulate. Doar în acest weekend 200 de avioane nu au mai
decolat. Oamenii sunt disperați.

Specialiștii aniticipează însă că problemele industriei nu vor fi rezolvate rapid. Așa că multe din vacanțele de anul acesta
vor rămâne sub semnul incertitudinii.

Total
0
Shares
Total
0
Share