Cu cât se scumpesc nunțile - Focus Prima TV

Cu cât se scumpesc nunțile

Cei care și-au tot amânat nunta în pandemie, din cauza restricțiilor, sunt loviți acum de scumpirile în lanț. Costurile pentru organizarea unei petreceri de nuntă au crescut simțitor.

Larisa a fost nevoită să-și amâne petrecerea de nuntă de 3 ori, în ultimii 2 ani. Pentru că nu mai avea răbdare, anul trecut și-a luat partenerul de mână și s-au cununat și civil, și religios, în plin val de restricții. Doar că bucuria lor nu a fost completă. Au făcut totul într-un mediu restrâns, iar lipsa petrecerii de nuntă le-a lăsat un gust amar. Așa că s-au hotărât să o organizeze în această vară. Pe lângă incertitudinile legate de restricții, mirii au acum emoții și în privința costurilor.

Fiecare restaurant și-a stabilit propriile reguli, în perioada pandemiei. La o sală de nunți din Baia Mare, meniul de nuntă se plătește după eveniment.

„Prețurile au crescut cu aproximativ 15 la sută, asta înseamnă că în momentul de față, prețul pentru un meniu de nuntă începe de undeva în jurul sumei de 175 de lei și asta crește în funcție de ceea ce își aleg și mirii”, spune Romeo Crișan, administratorul unui restaurant.

„În prima parte a anului deja a fost o scumpire între 10 și 20 la sută la achiziție, la toată materia primă, evident că în viitor vor apărea și alte scumpiri.  Nunta este un eveniment unic în viață și atunci va trebui să îl susțină în continuare, indiferent la ce costuri vor apărea”, spune Alin Vanca, manager de vânzări.

Unele restaurante oferă servicii complete atunci când vine vorba despre o nuntă, astfel că mirii care aleg să meargă pe recomandările restaurantului beneficiază de o reducere de 10-15 la sută, chiar și acum, când prețurile s-au modificat.

Total
0
Shares
Total
0
Share