”Cu respect, prețuire și admirație, vă mulțumim!” – Focus Prima TV

”Cu respect, prețuire și admirație, vă mulțumim!”

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 – Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 – Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

În fiecare an, pe 7 aprilie, întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății. Într-o Românie bolnavă, cei
care încearcă să vindece sistemul, îmbrăcați în combinezoane, sunt epuizați. Pandemia de Covid-19 i-a pus
la grea încercare, însă nu le-a luat curajul și dedicarea. În marile orașe, oamenii care și-au găsit salvarea în mâinile lor, le-au mulțumit celor care in fiecare zi înseamnă șansă la viață.

În Arad, recunoștința a luat forma acordurilor muzicale. Artiștii de la Filarmonca de Stat au cântat în curtea spitalelor Covid.

Cadrele medicale care muncesc în Terapie Intensivă, acolo unde se dau cele mai grele lupte pentru supraviețuire, au privit emoționate..de la geam.

Eroii în combinezoane sărbătoresc ziua mondială a sănătății la fel cum și-au petrecut fiecare zi din ultimul an- printre pacienți.

În anul în care a fost mai mult despre cei care aveau nevoie și mai puțin despre ei… gesturile de recunoștință, mulțumirile, vin ca un pansament.

Medicul Diana Ionescu de la spitalul Gomoiu din Capitală, a salvat zeci de copii infectați cu sars-cov-2. Găsește putere în zâmbetele celor mici care o recunosc acum doar după numele scris pe combinezon.

Oamenii nu i-au uitat. Deși le-au văzut doar ochii în spatele ochelarilor de protecție, știu că fără ei lupta asta n-ar putea fi câștigată. Și simt că, oricât de mult le-ar mulțumi, n-ar fi de ajuns.

Și ministrul sănătății a transmis, printr-un mesaj pe facebook, mulțumiri și recunoștință cadrelor medicale.

Total
0
Shares
Total
0
Share