Cultură la ofertă în toată țara - Focus Prima TV

Cultură la ofertă în toată țara

A fost ofertă la cultură în toate marile orașe din țară. Peste 190 de spații de profil au fost deschise în Noaptea Muzeelor. La Târgu Mureș, inclusiv Grădina Zoologică a rămas deschisă până după lăsarea întunericului. În vreme ce la Timișoara, noaptea muzeelor a însemnat spectacole, concerte, dar și vaccinare fără programare.

Deși în mod normal, la ora 19.00 Grădina Zoologică din Târgu-Mureș ar fi trebuit să se închidă, seara trecută , aleile au fost pline de vizitatori. Oamenii au profitat și au rămas până noaptea târziu pentru a vedea în premieră
comportamentul nocturn al animalelor.

Pentru o zi și o noapte, Grădina Zoologică a devenit neîncăpătoare, exact așa cum se întâmpla în vremurile
dinaintea pandemiei.

La Timișoara, Noaptea Muzeelor a atras sute de oameni, Pe lângă cele 3 muzee din oraș, a fost deschis publicului și în sediul unei firme producătoare de soluții software.

Evolutia telefoanelor mobile, de la cele fixe până la cele de ultimă generație, dar și computerele cu primele jocuri și roboții au fost în topul preferințelor. În curtea miracolelor de la Muzeul Banatului, un spectacol de foc pe muzica medievală a atras sute de spectatori.

Accesul, însă a fost restricționat.

Și tot în incinta Muzeului Banatului, a fost deschis și un centru de vaccinare. Zeci de timișoreni s-au imunizat cu serul Johnson and Johnson în timpul evenimentului Noaptea Muzeelor.

La Cluj, toată atenția a fost atrasă de noul centru de iluzii și știință din oraș. S-a stat la coadă chiar și cateva ore pentru a putea intra.

Total
0
Shares
Total
0
Share