147 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

147 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

România îl aniversează astăzi pe Constantin Brâncuşi. Sunt 147 de ani de la naşterea sculptorului. Pentru a marca evenimentul peste tot în ţară au fost organizate expoziţii cu lucrările şi schiţele sale. În Capitală, de exemplu, la Palatul Cesianu - Racoviţă au fost expuse opere simbol şi obiecte personale ale sculptorului. Scrisori de dragoste care vorbesc despre latura romantică a artistului care se îndrăgostea de muzele sale.

La 147 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi acesta continuă să surprindă publicul prin personalitatea sa şi bucuria cu care trăia viaţa. Obiecte personale, scrisori de dragoste şi opere de artă începute dintr-o inspiraţie divină au fost expuse pentru prima dată.

Există două astfel de scrisori dintre Constantin Brâncuşi şi muza sa. Ambele au fost licitate în 2020 şi au costat fiecare câte 5.000 de euro.

În centrul expoziţiei se află şi o piesă experiment ce poartă numele ,,Crocodilul”. Opera de artă a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1937, când s-a întors în România pentru inagurarea ansamblului monumental de la Târgu-Jiu. Aceasta a fost achiziţionată de un colecţionar pasionat de lucrările lui Brâncuşi cu peste 10 mii de euro.

Expoziţia a atras zeci de vizitatori bucuroşi să descopere şi altă faţă a sculptorului, cea de îndrăgostit şi visător.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt