Biserica Ortodoxă Română vs Legile Educaţiei

Biserica Ortodoxă Română vs Legile Educaţiei

Biserica Ortodoxă Română continuă războiul cu Legile Educaţiei! Reprezentanţii Bisericii spun că diversitatea sexuală, aşa cum este explicată în textul de lege, nu face altceva decâţ să promoveze acest lucru în şcoli. Odată introdusă această noţiune, elevii îşi vor putea declara sexualitatea la şcoală ca la spovedanie. Părinţii şi elevii critică reacţiile bisericii.

BOR susţine în continuare că noţiunea de diversitate trebuie scoasă din legile învăţământului preuniversitar. Reprezentanţii Bisericii spun că, în acest fel, diversitatea sexuală va fi promovată în şcoli, iar elevii vor fi influenţaţi.

Părinţii şi elevii critică poziţia BOR. Aceştia spun că diversitatea se referă în lege nu numai la sexualitate, ci şi la etnie, religie, dar şi la copiii cu cerinţe educaţionale speciale, iar textul a fost făcut în aşa fel încât elevii diferiţi să nu mai fie discriminaţi.

Reprezentanţii părinţilor cred că BOR ar trebui să discute direct cu ministerul Educaţiei şi să nu mai transmită astfel de reacţii în spaţiul public.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt