Deschiderea şcolilor, o urgenţă

Deschiderea şcolilor, o urgenţă

Şcolile ar putea fi redeschise peste două săptămâni! Este o variantă pe care Ministrul Educaţiei o ia în calcul. Sorin Câmpeanu explică însă că decizia depinde de evoluţia epidemiologică din perioada imediat următoare. Înainte va exista şi o discuţie cu cei din Ministerul Sănătăţii despre utilitatea testării elevilor şi profesorilor.

Deschiderea şcolilor pe 11 ianuarie este un scenariu posibil, spune Ministrul Educaţiei. Elevii s-ar putea întoarce însă în bănci etapizat.

Sorin Cîmpeanu spune că o decizie privind testrea elevilor şi a cadrelor didactice va fi luată după ce va discuta cu Ministrul Sănătăţii despre beneficiile unei astfel de acţiuni. Ministrul Educaţiei recunoaşte că, odată cu deschiderea şcolilor, o mare problemă va fi lipsa medicilor şcolari care să se ocupe de triajul epidemiologic al elevilor.

Planul de redeschidere a şcolilor în ianuarie depinde însă strict de evoluţia cazurilor de Covid 19 din perioada imedia următoare, spune Sorin Cîmpeanu.

În România, în sistemul de învăţămnt sunt peste 3 milioane de elevi. Şcolile, liceele şi grădiniţele au fost închise pe 11 martie , în contextul pandemiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt