Festivalul de teatru şi film ”Şerban Ionescu”

Festivalul de teatru şi film ”Şerban Ionescu”

Festivalul de Teatru şi Film Şerban Ionescu este pe cale să înceapă. Acesta se adresează mai ales tinerilor iubitori de teatru şi film . Aceştia vor avea parte de un tablou complex al biografiei artistului prin piese de teatru, proiecţii de filme şi printr-un vernisaj cu portrete ale celui care a fost actorul, Şerban Ionescu.

Iar asta nu e tot. 16 spectacole de teatru şi scurtmetraje făcute de tineri artişti, un vernisaj de scenografie şi un
masterclass de film. Toate acestea pot fi văzute la Festivalul Naţional de Teatru şi Film Şerban Ionescu. Un omagiu adus de către soţia sa, Magda Catone, îndrăgitului actor.

Debutul festivalului Şerban Ionescu s-a înregistrat în urmă cu 3 ani. Este realizat şi dedicat, în cea mai mare măsură, tinerilor care îşi doresc o carieră în lumea teatrului şi a cinematografiei.

Anul acesta festivalul se va desfăşura în perioada 18 - 21 noiembrie, în mediul online. În cele 4 zile, publicul va avea ocazia să se întâlnească şi cu personalităţi marcante din teatru şi film.

Actorul Şerban Ionescu s-a născut în septembrie 1950 în Corabia. De-a lungul carierei sale a jucat în sute de piese de teatru pe unele dintre cele mai cunoscute scene şi în peste 35 de filme. S-a stins din viaţă în anul 2012, la 62 de ani, după o luptă lungă cu o boală incurabilă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt