”Nomadland”, marele câştigător al premiilor Bafta

”Nomadland”, marele câştigător al premiilor Bafta

Cea de-a 74 ediţie a premiilor BAFTA şi-a desemnat câştigătorii. Din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia
de anul acesta s-a desfăşurat exlusiv online. Filmul "Nomadland" a fost marele câştigător al galei, după ce a obţinut patru trofee.

Pelicula Nomadland, regizată de Chloe Zhao, a câştigat premiul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriţă şi cea mai bună imagine. Lungmetrajul prezintă povestea unei comunităţi de nomazi moderni care străbat vestul Statelor Unite în rulote.

Premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic a fost obţinut de Promising Young Woman, o poveste despre răzbunare în epoca MeToo. De asemenea, distincţia pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordată veteranului Anthony Hopkins pentru rolul magistral din filmul The Father.

În premieră, în competiţie a figurat şi documentarul românesc nominalizat deja la Oscar, Colectiv. Câştigătorul categoriei a fost însă My Octopus Teacher, un film care urmăreşte relaţia ce se dezvoltă de-a lungul timpului între un scafandru şi o caracatiţă.

Ceremonia de anul acesta a mai marcat o premieră. Academia britanică de film şi televiziune i-a adus un omagiu
prinţului Philip, care a decedat vineri, la vârsta de 99 de ani. Principele consort al reginei Marii Britanii a fost primul preşedinte al BAFTA, în 1959. În prezent, această funcţie este ocupată de nepotul său, prinţul William

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt