Prima semifinală are loc marţi, cu reprezentanta Maltei în centrul atenţiei

Prima semifinală are loc marţi, cu reprezentanta Maltei în centrul atenţiei

Concursul muzical Eurovision, a cărui ediţie cu numărul 65 nu s-a putut desfăşura în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19, începe marţi cu prima semifinală, în care reprezentanta Maltei va trebui să confirme pe scenă pronosticurile care o consideră favorită, relatează EFE.

În prima semifinală, găzduită de complexul Ahoy din Rotterdamcare începând cu ora 19:00 GMT, vor concura 16 ţări printre care şi România, ce îşi vor disputa zece locuri pentru a accede în marea finală de sâmbătă, 22 mai.

Nu vor exista dueluri semnificative în această primă rundă de calificare, având în vedere că principalii favoriţi sunt deja cunoscuţi şi îşi vor măsura forţele abia sâmbătă, când va începe cu adevărat competiţia pentru câştigarea trofeului Eurovision 2021.

Ţările care vor urca pe scenă sunt, în această ordine: Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croaţia, Belgia, Israel, România, Azerbaidjan, Ucraina şi Malta. Destiny, reprezentanta Maltei, interpreta melodiei "Je Me Casse", este considerată marea favorită.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt