Secret Santa, tradiţie de jumătate de secol

Secret Santa, tradiţie de jumătate de secol

Mai sunt câteva zile până la întâlnirea cu Moş Crăciun, însă până atunci ne mai întâlnim cu un bătrânel. Secret Santa a devenit deja o tradiţie şi la noi. Schimbul de cadouri secrete se face la petrecerile cu prietenii, întrunirile de familie şi la locul de muncă. Puţini cunosc însă istoria lui Secret Santa.

De câţiva ani, Secret Santa se organizează tot mai mult şi la noi. Regula este simplă. Dintr-un grup de persoane, fiecare extrage un bileţel cu numele celui pentru care trebuie să fie Secret Santa. Se numeşte aşa pentru că cei care primesc cadouri nu vor şti cine a fost moşul lor.

Pentru mulţi, Secret Santa nu este un simplu joc, ci o ocazie să=şi amintească de copilărie şi să se bucure de cadourile primite ca atunci când erau mici. Deşi mulţi participă la Secret santa, nu toţi ştiu de unde vine această tradiţie.

Secret Santa este cunoscut şţi sub alte denumiri. De exemplu, britanicii au un joc similar, însă se numeşte Kris Kringle. În Irlanda este Kris Kindlem care inseamnă Copilul Hristos. Iar cei din Canada, Australia şi Austria recunosc toate aceste denumiri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt