Spectacol pe străzile Timişoarei

Spectacol pe străzile Timişoarei

Papusi gigant, expoziţii, dar şi piese de teatru pentru copii. Aşa a arătat cea de-a treia zi a weekend-ului dedicat deschiderii Capitalei Europene a Culturii. Câteva sute de oameni au iesit şi astazi pe străzile Timişoarei pentru a se bucura de spectacole.

Mai multe vietăţi acvatice, din zona lacului Balanton din Ungaria ce au fost stilizate şi transpuse în papuşi gigant, au inundat centrul Timişoarei într-o paradă la care au asistat câţiva zeci de curioşi. Ele au fost prezentate publicului, în premieră, în urmă cu câteva săptămâni, la deschiderea Capitalei Europene a Culturii de la Vezsprem. Toate au fost realizate din materiale reciclabile.

La realizarea papusilor gigant au contribuit două facultăţi de arte din Ungaria şi două teatre, din Timişoara şi Vezprem. O parte dintre ele reprezintă insecte pe cale de dispariţie.

Într-o altă piaţă din Timişoara, alţi acorbaţi din Ungaria au pus la cale o piesă de teatru pentru copii. Personajele principale au cântat, au dansat şi au făcut jonglerii pe picioroange.

Mai multe expoziţii, printre care cea a lui Victor Brauner, de la Muzeul de Artă, vom rămâne în continuare deschise publicului. La fel şi pepiniera verticală cu peste 1.300 de plante, amplasată în centrul oraşului.

foto: facebook.com/2023timisoara

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt