VIDEO Bucharest International Film Festival aduce filme în premieră în România

VIDEO Bucharest International Film Festival aduce filme în premieră în România

Marea competiţie cinematografică Bucharest International Film Festival începe pe 29 septembrie în Capitală. Până pe 9 octombrie, iubitorii de filme vor avea la dispoziţie zeci de premiere naţionale şi pelicule premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale.

Invitată în platoul FOCUS, Dana Dimitriu, directorul Bucharest Internaţional Film Festival, a precizat că ,,în acest an sărbătorim majoratul şi este singurul festival din Bucureşti care are o competiţie internaţională şi un juriu internaţional. (...) În acest an am reuşit să includem în această competiţie şi un film românesc, este vorba despre filmul lui Emanuel Pârvu, Marocco."

Pe cinefili îi aşteptă foarte multe surprize la Festival. ,,Important este să amintim că aceste filme nu se văd decât la BIFF, sunt premiere naţionale, nu au fost văzute în alte festivaluri din România, aşa ca eu îndemn publicul să vină la cinema pentru că au ce vedea", a mai spus Dana Dimitriu.

Directorul festivalului a remintit că în acest an va exista Secţiunea Ucraina. ,,Avem un invitat special, Valentin Vasaianovici, regizor care este propus de Ucraina la Oscar pentru film străin care, din păcate, nu poate veni, deşi este preşedintele juriului din cauza contraofensivei, dar rămâne preşedintele juriului şi o să organizăm şi o masă rotundă, Ucraina - război în secolul XXI", a amintit Dana Dimitriu.

Bucharest International Film Festival este prima mare competiţie cinematograficӑ de film de lung metraj organizată în Bucureşti. La ediţia din acest an Prima TV şi Cinemaraton sunt parteneri oficiali ai evenimentului! Pentru că Prima TV, aşa cum v-a obişnuit, sprijină şi difuzează filmele româneşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt