Cum s-a umplut de cadavre fluviul sacru al Indiei. În spatele imaginilor șocante sunt tradiția, sărăcia și COVID-ul - Focus Prima TV

Cum s-a umplut de cadavre fluviul sacru al Indiei. În spatele imaginilor șocante sunt tradiția, sărăcia și COVID-ul

Digi24

Cel mai sfânt fluviu din India, Gange, s-a umplut de cadavre în ultimele zile. Sute de trupuri au fost descoperite plutind pe fluviu sau îngropate în nisipul de pe malurile sale. Cei care locuiesc aproape de locurile în care au apărut cadavrele, în nordul statului Uttar Pradesh, se tem că este vorba de victime ale Covid-19.

În ultimele săptămâni, India a fost copleșită de cel de-al doilea val devastator al pandemiei de coronavirus. A înregistrat peste 25 de milioane de cazuri și 275.000 de decese, dar experții spun că numărul real al morților este de câteva ori mai mare.

Cadavrele de pe malurile fluviului, alături de cele incinerate non-stop, spun povestea unui număr de morți care nu se reflectă în datele oficiale.

BBC a vorbit cu reporteri locali, oficiali și martori oculari din cele mai afectate districte din Uttar Pradesh și a constatat că în spatele imaginilor cumplite cu cadavre plutind se află convingeri tradiționale, sărăcie și o pandemie care ucide oamenii cu viteza fulgerului.

Total
0
Shares
Total
0
Share