Cumpărături prietenoase cu mediul și oamenii - Focus Prima TV

Cumpărături prietenoase cu mediul și oamenii

Într-o lume a vitezei, în care predomină cumpărăturile de la hipermarket sau mall, există și altfel de comerț. Sustenabil și prietenos cu natura. În București, de exemplu, funcționează un magazin caritabil, înființat de un ONG, unde haine, cărți și o serie de alte obiecte donate primesc proprietari noi. Tot în Capitală există și un magazin fără risipă. Produsele alimentare se vând vrac, iar clienții vin de acasă cu borcanele sau caserorlele.

Andreea e o clientă fidelă a magazinului anti risipă. O dată la zece zile vine aici și cumpără produse de tot felul, de la condimente la detergent.

Și atât cât are nevoie. Inclusiv săpunul poate fi tăiat dintr-un calup. Iar ingredientele pentru gătit nu sunt cumpărate niciodată în cantități industriale, ca să ajungă apoi la gunoi. Iar multe dintre produse provin de la producători mici, locali. Nu e singurul magazin inedit din Capitală.

Pe lângă haine, aici există o mulțime de cărți, accesorii, obiecte de decor și veselă. Toate sunt donate.

Magazinul îi întâmpină pe cei care îi trec pragul cu o atmosferă interbelică.

Cele mai multe dintre donațiile care ajung la magazin nu sunt puse la vânzare, ci merg către oameni nevoiași din toată țara. Voluntarii ajută la sortare.

Un raport al Agenției Europene de Mediu arată că în fiecare an europenii aruncă 11 kilograme de textile pe an.

În ceea ce privește deșeurile, fiecare român produce în medie 261 de kilograme de gunoaie pe an.

Total
0
Shares
Total
0
Share