Curtea Supremă a SUA a respins ultimul apel al lui Donald Trump privind presupusa fraudare a alegerilor - Focus Prima TV

Curtea Supremă a SUA a respins ultimul apel al lui Donald Trump privind presupusa fraudare a alegerilor

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins luni, fără comentarii, ultimul apel al fostului preşedinte Donald Trump legat de fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie anul trecut, transmite Reuters.

La cea mai înaltă instanţă americană au ajuns până acum trei procese deschise de Trump pentru a anula alegerea actualului preşedinte Joe Biden, potrivit AgerpresDosarul încheiat luni se referea la mii de voturi prin corespondenţă din statul Wisconsin, unde diferenţa între cei doi candidaţi a fost de peste 20.000 de voturi.

Curtea respinsese deja în februarie un alt proces legat de acelaşi stat şi unul referitor la Pennsylvania, un alt stat-cheie în alegerile pierdute de Trump. Cei nouă judecători – dintre care trei numiţi chiar de fostul preşedinte – au arătat clar, prin faptul că nu s-au pronunţat înainte de validarea de către Congresul SUA a victoriei lui Biden, că nu intenţionează să intervină în cazurile respective şi în altele deschise de republicani.

Certificarea de către Congres a rezultatului alegerilor a fost perturbată de protestatari, care au ocupat în 6 ianuarie Capitoliul din Washington, sediul Congresului. Incidentul violent, soldat cu cinci morţi şi peste 140 de răniţi, a avut loc după un miting la care Trump a declarat încă o dată că nu va recunoaşte rezultatul scrutinului. El a fost ulterior inculpat de Camera Reprezentanţilor şi judecat de Senat pentru instigare la insurecţie, însă a fost achitat.

Total
0
Shares
Total
0
Share