Daniel Buda, despre păstrarea plafonului de 250 capete la SCZ: ”MADR a luat decizia corectă” - Focus Prima TV

Daniel Buda, despre păstrarea plafonului de 250 capete la SCZ: ”MADR a luat decizia corectă”

Discuțiile pe marginea Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) au iscat tensiuni între crescătorii de vaci și oficialii de la Ministerul Agriculturii. După ce decidenții le-au promis celor din asociații că vor elimina plafonul de 250 de capete pentru acordarea subvenției, decizia a fost întoarsă, iar plafonul s-a regăsit în varianta Ordinului publicat de MADR în dezbatere publică. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, europarlamentarul Daniel Buda a vorbit despre acest subiect, susținând că decizia finală a MADR este cea corectă.

Vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, Daniel Buda, a explicat că plafonarea SCZ este în spiritul Politicii Agricole Comune, care își propune să susțină în primul rând fermierii mici și mijlocii.

”A fost o greșeală a celor de la Minister această notificare către Comisie. Trebuie să înțelegem câteva aspecte importante legate de rolul Politicii Agricole Comune și trebuie să ne gândim de unde vin banii pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic. Acești bani vin din resursele financiare europene, adică din banii trimiși de către Uniunea Europeană în statele membre; nu sunt bani naționali.

Total
0
Shares
Total
0
Share