De ce s-a blocat programul Rabla pentru mașinile electrice. Ministrul Mediului: Este prea multă birocrație – Focus Prima TV

De ce s-a blocat programul Rabla pentru mașinile electrice. Ministrul Mediului: Este prea multă birocrație

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit la Digi24 despre programul Rabla Plus pentru mașinile electrice. Potrivit acestuia, niciun dosar nu a fost aprobat până acum și există în continuare dosare neaprobate depuse încă din 2020. Motivul pentru acest blocaj, spune ministrul, este birocrația care face ca totul să fie „complicat și stufos”. De asemenea, situația este asemănătoare și în cazul programului Rabla Clasic.

Deși programul Rabla Plus a început de trei săptămâni, Administrația Fondului de Mediu (AFM) nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă.

„Aprobările merg încet pentru că, din păcate, sistemul este unul birocratic. Așa l-am găsit și încă nu am făcut modificări. AFM-ul nu a aprobat până acum niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare, depuse după data de 26 aprilie, de când s-a deschis programul”, a precizat Tanczos Barna.

Total
0
Shares
Total
0
Share