De la drog, la crimă. Tinerii cad în capcana stupefiantelor - Focus Prima TV

De la drog, la crimă. Tinerii cad în capcana stupefiantelor

Drogurile de mare risc fac ravagii în țara noastră. Șoricioaica, folosită ca narcotic, și cristalul, un drog sintetic, sunt două substanțe care apar tot mai des în anchetele procurorilor. Curioși să le încerce, consumatorii cad pradă halucinațiilor. Următorul pas este dezvoltarea agresivității extreme, care poate conduce la crimă! Astfel de substanțe se vând de multe ori la colț de stradă, iar pretul este accesibil tinerilor. Mai ales la început, atunci când traficanții doresc să își fidelizeze clienții.

Șoricioaica, otrava folosită în combaterea rozătoarelor, și drogul cristalului sunt două dintre substanțele pe care procurorii le vor încadrate în categoria drogurilor de mare risc. Astfel de stupefiante ingerate sau inhalate dau halucinații puternice și o agresivitate extremă care, de cele mai multe ori, duce către tragedii. Așa cum s-a întâmplat și în cazul unui bărbat din Arad, înjunghiat chiar de prietenii săi.

Aceste droguri apar tot mai des în anchetele procurorilor. Autorii celor mai multor agresiuni fizice și chiar crime.. au recunoscut în fața anchetatorilor că erau sub influența acestor substanțe când au comis faptele.

Printre crimele comise pe fondul consumului de cristale se numără și cazul Antoniei, fetița de patru ani ucisă și incendiată de tatăl său, cazul adolescentului de 15 ani care și-a înjunghiat fratele mai mare, dar și cazul bărbatului care și-a ucis soția și cei doi copii.

Tot cristale au consumat și doi tineri din Brăila. Audierea consumatorilor de droguri este și ea o gravă problemă. Anchetatorii au nevoie de 10 sau chiar 12 ore ca suspecții să se liniștească și să poată fi interogați.

Procurorii DIICOT Timișoara împreună cu polițiștii de la combaterea crimei organizate au anihilat o grupare care se ocup atât de cultivarea plantelor destinate fabricării de stupefiante cât și de prelucrarea acestora într-un adevarat laborator de obținere a drogurilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share