De mâine reîncepe școala în trei scenarii – Focus Prima TV

De mâine reîncepe școala în trei scenarii

Declarația prin care părinții consimt la testarea copiilor care de mâine încep școala va fi modificată.Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, care spune clar că cineva s-a grăbit când
a publicat-o. De aceeași părere este și premierul, care menționează faptul că părinții nu vor trebui să prezinte mâine acest document profesorilor.

Părinții nu vor trebui să prezinte mâine declarația de consimțământ asupra testării copiilor la școală. Documentul va fi oricum modificat, spune ministrul Educației.

Sunt trei scenarii după care vor fi redeschise școlile. În scenariul verde se află 2.129 de localități, ceea ce înseamnă că toți elevii merg fizic la școală. Școlile din 903 localități vor funcționa după scenariul galben, printre care și Capitala. Aici, doar copiii de grădiniță, elevii din clasele 1-4 și cei din clasele a 8-a și a 12-a vor putea merge fizic la ore. În scenariul roșu doar copiii de grădiniță și elevii din clasele primare vor merge la cursuri. În această situație se află însă doar 149 de localități, cele mai multe vestul țării.

Fiecare școală va avea circuite pe unde elevii se vor deplasa, accesul se va face pe mai multe intrări, iar la baie obligatoriu va trebui să aibă dezinfectant și prosoape de hârtie. Uscătoarele de mâini sunt interzise. În bănci, elevii vor sta câte doi, nu va mai exista plexiglas, iar distața recomandată este de 1 metru. În cazul în care nu este posibil, atunci va trebui asigurată distanța maximă posibilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share