De săptămâna viitoare începe administrarea vaccinului anti-COVID produs de Moderna – Focus Prima TV

De săptămâna viitoare începe administrarea vaccinului anti-COVID produs de Moderna

România va utiliza în campania de vaccinare împotriva COVID-19 și serul produs de compania Moderna. Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, administrarea noului vaccin va începe din 1 februarie. În cazul acestui ser, rapelul se realizează la 28 de zile de la imunizare.

De asemenea, reprezentanții CNCAV au reamintit faptul că, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale.

„Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, se arată în comunicatul Comitetului.

Total
0
Shares
Total
0
Share