Decizii luate pe genunchi, plătite cu vieți - Focus Prima TV

Decizii luate pe genunchi, plătite cu vieți

România pare țara lucrurilor făcute pe genunchi cu prețul unor vieți! În încercarea de a crește numărul paturilor ATI, autoritățile au luat măsuri fără să se gândească la consecințe. O situație halucinantă este la Spitalul de Urgență din Brăila unde paturile ATI din secția COVID sunt mai late decât ușile. Astfel că, în caz de incendiu sau orice altă urgență, bolnavii nu vor putea fi evacuaţi în timp util si în siguranţă. Reprezentanții spitalului au scos ușile, însă tot nu e suficient spațiu. Rămaşi fără soluţii, au cumpărat două tărgi cu care bolnavii să poată fi scoşi de acolo. Însă, în caz de urgenţă, fiecare minut contează și evacuarea pacienţilor pare o misiune imposibilă.

Secția de Terapie Intensivă a spitalului Județean Brăila era, inițial, destinată copiilor. Din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu sars cov 2, a fost transformată în secție ATI COVID pentru adulți. Dacă paturile pentru copii încăpeau pe uși fără probleme, cele pentru adulți au fost pliate pentru a fi băgate în saloane.
Situația a fost descoperită în urma unui control de rutină efectuat de pompieri.

Autoritățile s-au văzut nevoite să caute o soluție. Așa că au montat mai mulți senzori de oxigen și au cumpărat două tărgi. Totuși, în caz de incendiu sau orice altă situaţie de urgenţă, pacienții trebuie evacuați imediat. Nu pe rând, cu targa.

Reprezentantul Consiliului Județean Brăila spun că nu au avut altă soluție. Chiar dacă vor scoate ușile, tot nu este
suficient spațiu. Trebuie lărgite spațiile de evacuare însă pentru asta secția ar trebui să fie goală. Până se va rezolva problema nu le rămâne decât să se roage să nu se întâmple vreo nenorocire.

Total
0
Shares
Total
0
Share