Descinderi de amploare în Călărași; ministrul Mediului spune că aici au loc arderi ilegale de deșeuri - Focus Prima TV

Descinderi de amploare în Călărași; ministrul Mediului spune că aici au loc arderi ilegale de deșeuri

Efective mărite de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii de Mediu descind, joi dimineaţă, în localitatea Săruleşti din judeţului Călăraşi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent la faţa locului, afirmând că aici au loc arderi ilegale de deşeuri.

“Este o localitate unde se desfăşoară activităţi ilegale de colectare şi sortare deşeuri, sunt foarte multe arderi ilegale. Este motivul pentru care această acţiune a fost organizată de Garda de Mediu. Aş vrea să mulţumesc, de asemenea, Ministerului de Interne şi Ministerului Justiţiei, în ultimele două luni, trei luni am avut foarte multe întâlniri pe tema criminalităţii organizate din domeniul gestionării deşeurilor. Cele două ministere vin în sprijinul Ministerului Mediului, pe de o parte cu forţe de ordine care ne ajută la asemenea controale şi, cel mai important, poate, sprijinul Ministerului Justiţiei, care caută soluţia de profesionalizare a procurorilor pe criminalitatea de mediu”, a declarat presei ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acesta a adăugat că există reţele de crimă organizată în domeniul colectării, sortării şi arderii acestor deşeuri, iar astfel de grupări trebuie distruse.

“Fără doar şi poate există reţele organizate, de crimă organizată în domeniul financiar, în domeniul colectării, în domeniul sortării şi aceste reţele trebuie distruse”, a afirmat Tanczos Barna.

Comisarii Gărzii de Mediu, alături de poliţişti şi jandarmi au descins în Săruleşti pentru că au suspiciuni că aici sunt depozitate ilegal deşeuri care ar urma să fie arse, fapt ce ridică gradul de poluare în zonă. Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a arătat că la acţiunea de joi dimineaţă participă circa 180 de jandarmi, 65 de poliţişti şi 23 de comisari de mediu, iar amploarea forţelor desfăşurate se doreşte a fi “un semnal” care se dă celor care se află în spatele acestei pieţe ilicite a deşeurilor

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share