Dezastru ecologic pe lacul nimănui – Focus Prima TV

Dezastru ecologic pe lacul nimănui

Imagini sfâșietoare cu o lebadă nevoită să-și caute mâncarea în gunoaiele lacului Tăbăcarie din Constanța au stârnit indignarea activiștilor de mediu. Pasărea a fost filmată în timp ce căuta mâncare într-o zonă foarte poluată. Astăzi, localnicii au venit să dea o mână de ajutor și au ecologizat lacul.

Cel mai mare lac al Constanței atinge cote alarmante de poluare. Gunoaie menajere, plastic, hidrocarburi și detergenți. Toate se adună în lac, transformându-l într-o uriașă groapă de mizerie.

Imaginile au facut înconjurul rețelelor de socializare, iar localnicii au venit azi dimineață înarmați cu plase , mănuși, saci de plastic și cârlige de apucat obiectele din apă.

Zona cea mai poluată este vecină cu cel mai mare mall din oraș. Faleza lacului este preferata tinerilor care vin să petreacă o oră-două în aer liber. Localnicii mănâncă și apoi multe ambalaje ajung în apa lacului.

În iunie anul trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat lacul Tăbăcarie de la Apele Române și l-a dat Agenției Naționale de Pescuit. Dar sentința n-a fost încă redactată, așa că ea nu produce efecte juridice.

În tot acest timp lacul continuă să se transforme periodic în roapa de gunoi a localnicilor certați cu bunul simț. Iar cele care au cel mai mult de suferit sunt flora și fauna lacului, care iî scurt timp riscă să dispară.

Total
0
Shares
Total
0
Share