Dezastru în munții Apuseni - Focus Prima TV

Dezastru în munții Apuseni

Dezastru în Munții Apuseni! Ploile torențiale de aseară au afectat grav zona orașelor Abrud și Câmpeni. Peste o sută de case au fost inundate și mai multe mașini au fost luate de viitură. Aluviunile au acoperit drumurile iar peste 200 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească, azi noapte, casele. Șapte mii de oameni nu au curent la această oră. Din fericire, nu există victime.

A fost cod rosu de precipitatii in zona Muntilor Apuseni. Ploile abundente, care au cazut de pe versanti, au provocat cresterea raurilor si a pâraielor din zona oraselor Campeni si Abrud.

Cel mai grav afectat drum a fost DN 74, principalul drum din Apuseni, care face legatura intre Abrud si Campeni. A a fost acoperit de aluviuni pe o portiune de 300 de metri

Intreaga zona a fost acoperita de copaci care au alunecat pe caldaram, cu deal cu tot.

În satul Dăroaia 72 de case au fost inundate si 135 de adulti si 73 de copii au fost obligati sa doarma azi noapte la prieteni sau la caminul cultural din localitate. Cei mai mici au fost scosi de pompieri cu barca, din case.

Si centru orasului Campeni a fost acoperit de ape. Aici avea loc aseara, un spectacol dedicat Targului de Fete de pe Muntele Gaina. Manifestarea a fost intrerupta brusc.

Targul de Fete de pe Muntele Gaina, care trebuia sa se desfasoare astazi si maine, sus pe platoul muntelui, a fost
anulat.

Total
0
Shares
Total
0
Share