Dezvăluiri din ancheta care a dus la captura-record de heroină din Iran. Succesul operațiunii a depins de o decizie luată la Constanța - Focus Prima TV

Dezvăluiri din ancheta care a dus la captura-record de heroină din Iran. Succesul operațiunii a depins de o decizie luată la Constanța

Noi date despre captura record de heroină făcută de polițiști români de la antidrog. Ofițerii au orchestrat o operațiune ultra secretă prin care au reușit să ajungă la cumpărători din vestul Europei. Anchetatorii au descoperit aproape o tonă și jumătate de heroină în port, la Constanța, dar nu au oprit transportul, ci l-au trimis pe traseul stabilit pentru a-i monitoriza pe membrii rețelei. În acest fel, au asigurat succesul flagrantului din Olanda, una dintre țările de destinație.

Ancheta care i-a condus pe ofițerii români pe urma drogurilor a început în urmă cu un an, însă transportul record a fost interceptat pe 10 mai. Heroina a plecat din Iran, pe mare, spre portul Constanța în două containere.

Când vaporul cu droguri a ancorat la Constanța, polițiștii de la antidrog l-au așteptat în port. Aici au deschis cele două containere, au cântărit marfa trimisă de membrii rețelei din Iran însă nu au confiscat-o imediat.

Anchetatorii au încărcat heroina în tiruri și au lăsat-o să își urmeze traseul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Drogurile au fost trimise spre două state: Olanda și o țară care încă nu a fost divulgată. În acest fel, polițiștii de la antidrog au ajuns la cumpărători. Abia atunci au acționat.

Total
0
Shares
Total
0
Share