Dezvăluiri din interiorului temutei IK-2, închisoarea în care a fost dus Alexei Navalnîi: „Acolo te vor distruge” – Focus Prima TV

Dezvăluiri din interiorului temutei IK-2, închisoarea în care a fost dus Alexei Navalnîi: „Acolo te vor distruge”

Foști deținuți ai închisorii unde a fost transferat Alexsei Navalnîi vorbesc despre izolare psihologică și condiții foarte dure.

Oficialii ruși au declarat duminică că opozantul Alexei Navalnîi se află într-o colonie penitenciară din regiunea Vladimir, la trei ore distanță de Moscova, unde va petrece următorii doi ani și jumătate.

Patru foști deținuți ai coloniei penale IK-2 – pe care presa de stat rusă a identificat-o drept instituția în care este încarcerat Navalnîi – au declarat pentru The Moscow Times că este una dintre cele mai dure închisori din Rusia.

„Este o închisoare extrem de strictă. Încearcă să controleze fiecare pas, fiecare gând”, a spus Konstantin Kotov, care a petrecut doi ani în IK-2, după ce a fost arestat în timpul protestelor electorale din vara anului 2019 de la Moscova și condamnat în baza unei legi controversate care incriminează participarea „repetată” la mitinguri neautorizate.

Total
0
Shares
Total
0
Share