Dezvoltarea sustenabilă a comunităților de pretutindeni și siguranța cetățenilor, antrenate de transformarea digitală - Focus Prima TV

Dezvoltarea sustenabilă a comunităților de pretutindeni și siguranța cetățenilor, antrenate de transformarea digitală

PSnews.ro

Digitalizarea accelerată aduce beneficii nu doar companiilor și organizațiilor din întreaga lume, ci și comunităților locale. În acest context, tot mai multe primării, inclusiv din România, înțeleg că transformarea tehnologică generează progres și decid să mizeze pe aceasta ca să poată susține o evoluție sustenabilă. Fie că au în vedere digitalizarea serviciilor publice, în scopul îmbunătățirii interacțiunii cu cetățenii, sau a sistemelor, pentru a-și eficientiza activitatea, devine tot mai limpede că beneficiile pe care le poate aduce acest proces sunt uriașe.   


Plecând de la această premisă, primăria din Năvodari a decis, în urmă cu aproximativ un an, să integreze în activitatea sa portalul public de e-guvernare Regista, dezvoltat de compania Zitec utilizând tehnologie Microsoft. În prezent, toate formularele și sesizările către administrația publică locală sunt centralizate și gestionate mult mai ușor. De asemenea, aproximativ 10% dintre cetățenii orașului Năvodari și-au făcut cont în platformă, iar numărul lor este în creștere. Pe viitor, administrația locală își propune să dezvolte și mai mult platforma, prin adăugarea de noi module, astfel încât aceasta să includă cât mai multe funcționalități. 


“Digitalizarea Primăriei Năvodari reflectă un proces tehnologic important ce ne oferă un potențial semnificativ de creștere a eficienței și a calității serviciilor publice, precum sporirea transparenței și încrederii cetățenilor. Procesul de gestionare a documentelor a devenit mult mai ușor de când folosim Regista, iar comunicarea între departamente este mult îmbunătățită. Prin utilizarea portalului public de e-Guvernare Regista, am reușit să stabilim o comunicare mult mai bună cu cetățenii noștri. Acum putem să centralizăm și să răspundem cererilor și solicitărilor cetățenilor într-un timp mai scurt. Ne bucurăm să vedem că oamenii din comunitatea noastră sunt mulțumiți de modulele aplicației Regista, iar acest lucru se poate observa și în faptul că serviciile încep să fie utilizate de cât mai mulți dintre ei”, declară Costel Aurelian Dumitrașcu, viceprimarul orașului Năvodari din județul Constanța. 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share