Din Aprilie ne putem vaccina la medicul de familie – Focus Prima TV

Din Aprilie ne putem vaccina la medicul de familie

Din aprilie cei care vor să se vaccineze, o vor putea face și la medicii de familie. Doctorii nu sunt însă prea încântați de inițiativa autorităților. O veste bună vine pentru angajații marilor companii. Aceștia se vor putea imuniza chiar la serviciu.

Cabinetele medicilor de familie vor deveni din luna aprilie și centre de vaccinare. Autoritățile au anunțat că îi vor implica pe aceștia în campania de imunizare. Ideea guvernaților este privită cu specticism de cadrelele medicale.

Reticența medicilor de a vaccina în propriile cabinete are și o explicație.

Autoritățile promit că vor lua în considerare doleanțele medicilor de familie.

În plus, medicii de familie vor fi plătiți suplimentar pentru serviciile prestate. 30 de lei pentru fiecare pacient. Suma este prea mică, spun medicii care se plâng că statul este de regulă un rău platnic.

În fiecare cabinet ar urma să fie imunizate zilnic până la 20 de persoane. Guvernanții se așteaptă ca în acest fel numărul vaccinați să crească cu peste jumătate de milion. Până acum însă doar 50% din medicii de familie și-au exprimat disponibilitatea de a participa la această campanie.

Și marile companii vor fi implicate. Astfel, angajatorul va putea organiza un centru chiar în sediul firmei.

Personalul care se va ocupa de vaccinare va fi cel angajat deja de către companie pentru medicina muncii sau pentru activitate într-un cabinet medical.

Astăzi, România a depășit pragul de 2 milioane de persoane vaccinate.

Total
0
Shares
Total
0
Share