Din nou în bănci – Focus Prima TV

Din nou în bănci

Și în țară elevii au fost așteptați la cursuri pentru prima dată în 2021. În unele județe școlile au început în scenariile verde și galben. În Timiș, însă, județ aflat încă în zona roșie, multe școli au continuat cursurile online. Au fost, totuși, și unități de învățământ care și-au deschis porțile pentru elevi.

Timișoara este printre localitățile în care la cursuri au mers doar preșcolarii și elevii din clasele 1-4. Orașul de pe Bega numără peste 45 de mii de elevi, începând cu cei de la grădiniță și până la cei de clasa a 12-a, adică peste jumătate din numărul total din județ.

Începerea școlii i-a bucurat cel mai mult pe copii, pentru că își pot vedea din nou colegii și profesorii.

În fiecare școală sunt măști, dezinfectanți și au fost stabilite circuite pentru elevi. Unele unități de învățământ au cumpărat lămpi cu ultraviolete și chiar dozatoare cu dezinfectant, pe care le-au pus atât pe coridoare cât și în sălile de clasă.

La ora 7 dimineața străzile din Constanța erau pline. Părinți cu măști, copii cu măști, emoții și multe flori.

Directorii școlilor au realizat programe orare decalate, ca să se evite aglomerația elevilor în curți sau pe holuri. Astfel, cei din clasa a opta au mers la ora 7 jumătate, cei din ciclul primar au intrat la cursuri un sfert de oră mai târziu, iar copiii claselor a III-a și a IV-a sunt programati după amiaza.

Desi directorii școlilor s-au mobilizat pentru a le asigura copiilor un mediu sigur și unii au prevazută o pauză de o oră, zilnic, pentru igienizare, există încă multe temeri.

Potrivit Ministerului Educatiei, la apariția unui caz de covid 19 intr o clasă, se deschide ancheta epidemiologică si testarea contactilor acestuia, iar conducerea scolii va decide impreuna cu DSP daca se impune carantinarea celorlalti elevi. Cursurile se supendă și elevii intră în iyolare 14 zile la apariția a două cazuri în aceeasi clasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share