Donald Trump spune că i-ar graţia pe insurecţioniştii de la Capitoliu dacă va deveni din nou preşedinte în 2024 - Focus Prima TV

Donald Trump spune că i-ar graţia pe insurecţioniştii de la Capitoliu dacă va deveni din nou preşedinte în 2024

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat din nou că va candida pentru al doilea mandat în 2024 şi a spus că „va lua în considerare” graţierea insurecţioniştilor care au pătruns forţat în Capitoliu în 6 ianuarie 2021, relatează CNN.

„Dacă candidez şi dacă voi câştiga, îi vom trata drept pe acei oameni din 6 ianuarie. Îi vom trata drept, iar dacă va fi nevoie de graţieri, atunci îi vom graţia, pentru că au fost trataţi atât de nedrept până acum”, a spus Donald Trump.   Trump a făcut comentariile în timpul unui miting de campanie în Texas, acolo unde i-a atacat pe procurorii care gestionează cazurile împotriva insurecţioniştilor de la Capitoliu şi a spus că aceştia din urmă „sunt trataţi atât de nedrept”.  Comentariile lui Trump reflectă o schimbare de atitudine printre republicani, care consideră că insurecţioniştii ar trebui iertaţi, iar evenimentele din 6 ianuarie, uitate.  

Total
0
Shares
Total
0
Share