Dosar cu spaniolii care refuză vaccinarea – Focus Prima TV

Dosar cu spaniolii care refuză vaccinarea

Autoritățile din Spania vor înființa un registru cu numele persoanelor care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19, iar acest dosar va fi partajat cu toate statele Uniunii Europene. Totuși, documentul nu va fi public, iar vaccinarea nu este obligatorie. Însă în condiţiile în care Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie, recomandarea este ca populaţia să se vaccineze. De asemenea, Marea Britanie și Germania accelerează campania de vaccinare, chiar cu unele excese. Mai mulți pensionari germani au primit CINCI doze de vaccin, din greșeală…

Cei ce refuză vaccinarea în Spania sunt înscrişi într-o bază de date, astfel încât autorităţile să fie sigure că nu s-a făcut vreo greșeală și cineva a fost omis în campania de vaccinare. Potrivit unui sondaj recent de opinie, 28 la sută dintre spanioli au spus că nu se vor vaccina anticovid. Un număr în scădere, față de 47 la sută, luna trecută. Spania a depășit cifra de 50 de mii de decese din cauza Covid 19.

O gafă a fost făcută în Germania, unde opt persoane de la un cămin de bătrâni au primit 5 doze de vaccin anti covid, fiecare. Oficialii regretă incidentul și au precizat că patru dintre cei injectați au avut simptome de răceală după vaccinare și sunt în atenția medicilor.

În Marea Britanie, situația este în continuare critică mai ales din cauza virusului mutant. Iar avertismentele autorităților sunt cât se poate de… plastice.

Directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că ce e mai rău urmează să vină.-

Pe plan mondial, numărul infectărilor cu coronavirus a depășit cifra de 80 de milioane în timp ce decesele au trecut de un milion 700 de mii de persoane. Rusia a recunoscut că numărul deceselor din cauza Covid este de trei ori mai mare decât datele prezentate oficial, adică 186 de mii de oameni, până acum.

Total
0
Shares
Total
0
Share