Dosar în REM pentru ucidere din culpă – Focus Prima TV

Dosar în REM pentru ucidere din culpă

Procurorii au deschis un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă după incendiul de Matei Balș. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Deja, mai multe cadre medicale au fost audiate la sediul Poliției Capitalei iar acum stau de vorba cu procurorii asistentele si electricianul spitalului. Momentan, există mai multe ipoteze cu privire la cauza incendiului. Mai mulți specialistii de la
INSEMEX Petroșani, institutul care a realizat expertiza după incendiu de la clubul Colectiv, au ajuns astăzi la Balș.

La scurt timp după stingerea incendiului, mai mulți procurori au mers la Spitalul Matei Balș. Au izolat salonul care a ars, aflat în Pavilionul 5 și au început recunoașterea la fața locului.

Anchetatorii iau in calcul mai multe impoteze. Verifică dacă flăcările au pornit de la un reșou sau o aerotermă care să fi produs un scurt circuit. De altfe, fiica uneia dintre pacientele internate la Bals a decalat că ea însăși ar fi adus o aerotermă deoarece în spital era foarte frig.

Un fost pacient care a fost internat chiar în pavilionul care a ars povestește că mai grea decât lupta cu boala a fost lupta cu frigul.

Ministrul Sănătății recunoaște că în unitatea medicală au fost perioade în care bolnavii nu au avut căldură însă neagă faptul că ar fi fost probleme cu sistemul de termoficare în aceste zile.

Medicul Adrian Streinu Cercel, fostul manager, dezminte insă că spitalul avea probleme cu incălzirea. Mai mult, instalatiile au fost verificate ultima data in luna noiembrie si tot atunci a fost refacuta in totalitate instalatia de oxigen.

Surse din interiorul spitalului au declarat că flăcările au izbucnit de la un pacient care și-ar fi dat jos masca de oxigen. Acesta avea lângă el un cablu de încărcare al telefonului și rezervorul de oxigen. Din acest motiv s-ar fi produs un scurt circuit la priza in care avea telefonul la încărcat. De asemenea, mai există ipoteza ca focul să fi pornit de la un pacient care a fumat în spital.

Total
0
Shares
Total
0
Share