Dosar penal în cazul jandarmului căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie. Cazul a ajuns la procurorii militari - Focus Prima TV

Dosar penal în cazul jandarmului căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie. Cazul a ajuns la procurorii militari

Jandarmeria cere Parchetului Militar să facă verificări în cazul angajatului care a căzut de pe cal, de Ziua Națională, în București. Incidentul, surprins în imagini care au devenit virale pe rețelele de socializare, a dus la deschiderea unei anchete interne la nivelul instituției. 

Ancheta a scos la iveală faptul că jandarmul surprins în imaginile devenite virale nu a fost sincer când a fost întrebat în legătură cu motivele pentru care nu și-a  putut ține echilibrul când a vrut să urce pe cal.

Sunt suspiciuni de neglijență în serviciu. Sunt luate în calcul mai multe piste în anchetă: dacă jandarmul a consumat alcool sau substanțe interzise sau dacă nu avea pregătirea necesară ori nu fusese instruit.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru Digi24 că a fost decizia comisiei de verificare de a sesiza procurorii  

“Sunt calități esențiale când vorbim de conduita unui cadru militar, în primul rând sinceritatea și asumarea faptelor”, a spus Iacob, fără a face alte precizări.

Total
0
Shares
Total
0
Share