DSP Arad nu are personal suficient - Focus Prima TV

DSP Arad nu are personal suficient

Tot mai mulți români uită sau evită să completeze, în maxim 24 de ore, formularul de localizare la intrarea în țară, lucru care pune în dificultate autoritațile medicale locale. Acestea ar trebui să-i amendeze pe contravenienți, dar nu au personal suficient și fac apel la voluntari pentru a putea face față. Nu mai puţin de o mie şapte sute de arădeni au fost amendaţi până acum.

In trecut, DSP Arad a mai apelat la voluntari pentru anchete epidemiologice sau pentru a introduce datele legate de pandemie în platforma naţională. Acum, institutia cere sprijin pentru a putea aplica amenzi.

Amenda pentru necompletarea formularului de localizare la intrarea în țară este de 3.000 de lei

Șeful DSP Arad mai spune că există și români care au încasat mai multe astfel de amenzi pentru că au avut drumuri repetate în Ungaria sau în diferite ţări şi nu au completat formularul obligatoriu când au revenit în ţară.
Conform legii cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României sau maximum 24 de ore după intrarea in tara, toate persoanele au obligaţia de a completa formularul digital. Astfel, chiar dacă oamenilor li se permite intrarea în România, situația lor este urmărită în continuare din sistemul de date.

Total
0
Shares
Total
0
Share