Echipa de anchetă a OMS nu mai crede că liliecii ar fi de vină pentru pandemia de Covid. O nouă ipoteză duce către comerțul cu alimente – Focus Prima TV

Echipa de anchetă a OMS nu mai crede că liliecii ar fi de vină pentru pandemia de Covid. O nouă ipoteză duce către comerțul cu alimente

Șeful echipei de anchetă a Organizației Mondiale a Sănătății aflată în Wuhan pentru a afla originea pandemiei Covid-19 a declarat marți, într-o conferință de presă, că lanțul de transport al alimentelor congelate ar putea fi o posibilitate prin care s-ar fi răspândit noul coronavirus și că experții studiază această pistă. 

„Lanțul rece” se referă la transportul și comerțul cu mâncare congelată. 

China a avansat ideea conform căreia virusul poate fi transmis prin alimentele congelate și a făcut publică în mod repetat găsirea coronavirusurilor pe alimentele congelate importate. 

Totuși, Peter Ben Embarek, specialist al OMS în boli transmise de animale, care conduce un grup independent de experți, a spus că ancheta care durează de aproape o lună nu a scos la iveală informații care să schimbe semnificativ ceea ce se știa deja despre pandemie. 

„Știm că virusul poate supraviețui în condițiile care sunt îndeplinite de aceste medii înghețate specifice comerțului cu alimente, dar nu înțelegem exact dacă virusul poate fi transmis la oameni și în ce condiții”, a spus el în cadrul conferinței de presă, citat de Reuters. 

Total
0
Shares
Total
0
Share