3 milioane de maşini din România nu au ITP valabil şi pot fi un pericol pe şosele. RAR: 45% dintre cele verificate au defecţiuni

3 milioane de maşini din România nu au ITP valabil şi pot fi un pericol pe şosele. RAR: 45% dintre cele verificate au defecţiuni

În România sunt înmatriculate în prezent 8 milioane de maşini, însă doar 5 milioane dintre acestea au Inspecţia Tehnică Periodică valabilă. Celelalte circulă fără ITP ori au fost abandonate în parcări şi pe trotuare. Multe maşini nu au mai fost pornite de ani de zile. Zac pe trotuare sau ocupă locurile de parcare şi aşa insuficiente în Capitală.

În sectorul 1 al Capitalei aproape pe fiecare străduţă găseşti câte o epavă abandonată. Capitala are peste 150 de mii de maşini mai vechi de două decenii care zac pe străzile din oraş. Rablele de acest fel nu au mai trecut nici prin staţiile unde se face inspecţia tehnică periodică.

Multe maşini nu au mai fost pornite de ani de zile. Zac pe trotuare sau ocupă locurile de parcare şi aşa insuficiente în Capitală.

Oamenii spun că sunt un real pericol:

-  Obstrucţionează diferite căi de acces. Blochează căi spre străduţe, intrări în magazine...
-  Cred că multă lume are problema asta. În zona unde stau găsesc de obicei loc, dar multă lume se confruntă cu această problemă.

Afla mai multe despredefectiuniitpmasini
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt