Banca Transilvania îşi consolidează poziţia pe piaţa din Republica Moldova. A achiziţionat BCR Chişinău

Banca Transilvania îşi consolidează poziţia pe piaţa din Republica Moldova. A achiziţionat BCR Chişinău

Banca Comercială „Victoriabank” S.A., deţinută de Banca Transilvania, a cumpărat integral acţiunile deţinute de Banca Comercială Română în filiala „BCR Chişinău” S.A., transmite Ziarul de Gardă, citat de Rador. Un acord în acest sens fusese semnat încă din martie 2023 de BCR şi Banca Transilvania.

Tranzacţia a avut loc prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei. Pentru cele 72 813 de acţiuni deţinute, foştii proprietari au încasat puţin peste 224 de milioane de lei, scrie bizlaw.md.

Odată finalizată tranzacţia, Victoriabank devine proprietara BCR Chişinău şi va prelua portofoliul de clienţi, proiecte şi servicii, împreună cu echipa şi sucursalele BCR Chişinău.

Potrivit sursei citate, tranzacţia a avut loc după ce, la sfârşitul anului trecut, Consiliul de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare a eliberat avizul pentru înregistrarea pe piaţa reglementat a tranzacţiei speciale de vânzare-cumpărare a 72 813 acţiuni ordinare nominative de clasa I, emise de BCR Chişinău.

BCR Chişinău avea peste 13 000 de clienţi activi, 110 angajaţi şi patru unităţi, două în Chişinău şi câte o sucursală la Cahul şi Bălţi.

Victoriabank este a treia bancă din R. Moldova după active, cu aproape 300 000 de clienţi activi şi 70 de sedii în toată ţara.

În martie 2023, băncile anunţau că au agreat un acord de vânzare şi că tranzacţia urma să fie încheiată până la finalul anului trecut.

Afla mai multe desprebcr chişinăuvictoriabank
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt