Călătorii mai scumpe de la 1 August

Călătorii mai scumpe de la 1 August

1 august va veni cu scumpiri masive la transportul public din Bucureşti. De la 2,5 lei - cât este acum o călătorie cu metroul - preţul va creşte la 3 lei. Tot atât va fi şi o călătorie cu transportul de suprafaţă - adică mai mult decât dublu, faţă de cât este în prezent. Călătorii sunt revoltaţi şi se plâng, în continuare, de condiţiile proaste din mijloacele de transport în comun.

Acestea au fost doar cateva dintre reacţiile călătorilor din Bucureşti. De la 1 august, STB şi Metrorex armonizează
oferta comercială. Adică, pe româneşte, măreşte preţurile biletelor. Astfel, de la 1,3 lei - cât este acum o călătorie cu transportul de suprafaţă - vom plăti 3 lei. Tot 3 lei vom plăti şi pentru o călătorie cu metroul. Oamenii se plâng de aceste creşteri.

Va exista şi varianta - bilet comun STB- Metrorex, care va costa 5 lei + care va conţine o călătorie cu metroul şi 90 de minute pentru transportul de suprafaţă. Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei. Iar un abonament comun STB - Metrorex - pentru 24 de ore - va fi 14 lei. Abonamentul de o lună va costa 80 de lei - pentru o singura
varianta. Sau 140 de lei, pentru ambele variante. Pentru 6 luni, preţul va fi de 400 de lei - sau 700 de lei - abonament comun STB şi Metrorex. Iar un abonament de un an va costa 700 de lei pentru o singura variantă şi 1.200 de lei - atât pentru STB, cât şi pentru Metrorex.

Sunt şi călători care sunt de părere că sunt necesare aceste schimbări

STB nu a mai majorat tarifele din 2008, iar Metrorex din 2014.


.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt