Centralele individuale, interzise în blocurile noi

Centralele individuale, interzise în blocurile noi

Centralele de apartament vor fi istorie. Ministerul mediului a formulat deja o propunere în acest sens. Aşa că în maximum 3 luni dezvoltatorii nu vor mai putea construi blocuri în care să monteze centrale individuale. Mai nocive pentru mediu, centralele pe lemne nu vor fi deocadată interzise.

Cei care se gândesc să cumpere un apartament într-un imobil nou trebuie să ştie că în curând opţiunea de a avea o centrală individuală nu va mai fi posibilă. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spun că este doar o chestiune de luni până când o lege în acest sens va fi adoptată

Clădirile în fază de construcţie, care sunt deja autorizate sau doar proiectate nu vor intra sub incidenţa legii. Actul normativ nu se va aplica nici în cazul blocurilor vechi.

În schimb, Ministrul Mediului recomandă călduros centralele pe lemne. Problema e că suprafaţa împădurită a României scade de la an la an.

Cea mai bună soluţie ar fi folosirea energiei verzi. Panourile fotovoltaice sunt însă o variantă prea costisitoare pentru cea mai mare parte a populaţiei. Aşa că aici intervine statul prin subvenţie. 45 de mii de dosare au fost depuse în decembrie şi ianuarie pentru acest tip de încălzire.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt