Cifra exacta a pensionarilor speciali din Romania. Suma colosala platita lunar de stat pentru acoperirea veniturilor uriase

Cifra exacta a pensionarilor speciali din Romania. Suma colosala platita lunar de stat pentru acoperirea veniturilor uriase

In Romania se platesc anual peste 183.000 de pensii speciale, care secatuiesc bugetul de stat, iar alti aproape 5 milioane de romani sunt pensionari obisnuiti, care isi duc traiul de la o luna la alta, in functie de cum au contribuit la sistemul public de pensii.

Numarul pensionarilor speciali a fost scos la lumina anul trecut, cand Curtea Constitutionala, care urma sa se pronunte asupra constitutionalitatii impozitarii cu 85% specialilor, a solicitat tuturor institutiilor care lucreaza cu aceasta categorie, o situatie centralizata.

Cei 183.000 de beneficiari de venituri din pensii de serviciu si indemnizatii pentru limita de varsta prevazute in legi speciale, care se afau in plata la inceputul acestui an, se impart la randul lor in mai multe categorii, fiecare cu legea lui de functionare. Numai in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice se afla un numar de 9.527 de beneficiari de venituri din pensii de serviciu si indemnizatii pentru limita de varsta prevazute de legi special si grupati pe sase legi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt